Reewildtelling op Landgoed Sandenburg

Reewildtelling op Landgoed Sandenburg

Op 5 en 6 april vond de jaarlijkse reewildtelling van de Heuvelrug en Kromme Rijnstreek plaats. Voor het eerst deden dit jaar burgemeesters en wethouders mee aan de telling. De telling vond plaats op Landgoed Sandenburg. Totaal zijn er 1150 reeën geteld.

Hoe werkt een reewildtelling
De Wildbeheereenheid Kromme Rijn organiseert jaarlijks een reewildtelling. De reewildjagers tellen samen met andere vrijwilligers drie maal de reeën in het gebied: vrijdagavond, zaterdagochtend en zaterdagavond. Met de tellingen en de observaties krijgen ze een goed beeld van het aantal reeën in het gebied en hun conditie. Op basis hiervan berekent de provincie wat het gewenste aantal reeën is in verhouding met de draagkracht van het gebied.

Aan de telling deden mee burgemeester Potters van De Bilt, burgemeester Naafs en wethouder Broekhuis van de Heuvelrug, wethouder Catsberg van Zeist, wethouder De Kruif van Woudenberg en wethouder Marchal van Wijk bij Duurstede.

Wildbeheereenheid Kromme Rijn
De Wildbeheereenheid Kromme Rijn omvat 41.000 hectare en strekt zich uit in een denkbeeldige driehoek van De Bilt naar Rhenen enerzijds en Vianen anderzijds. Ook Sandenburg ligt in dit gebied.

Op Sandenburg leven tussen de 60 en 100 reeën. Sandenburg heeft bij uitstek een geschikt biotoop voor reewild, door de afwisseling in het landschap en de vele landschapselementen.

Foto: Klaus Schneider

 

 

Recent Posts