Filmlocatie wit Kasteel Sandenburg


Welkom op Landgoed Sandenburg

Landgoed Sandenburg is een eeuwenoud familielandgoed, verscholen in de natuur net buiten Utrecht. Het hart van Landgoed Sandenburg vormt de historische buitenplaats aan de Langbroekerwetering, met zijn witgepleisterde Kasteel, Oranjerie en Koetshuis. Kasteel Sandenburg wordt nog steeds bewoond door de familie Van Lynden van Sandenburg. De Oranjerie wordt gebruikt als trouwlocatie en locatie voor zakelijke ontvangsten.

Filmlocatie wit Kasteel Sandenburg

Kasteel Sandenburg is te zien in de Nederlandse films ‘Bon Bini Holland 2’ (2018), de romcom ‘Just Say Yes’ (2021), en de oorlogsfilm ‘De Oost’ (2021). De ruime, zeven meter hoge Oranjerie wordt ook wel gebruikt voor TV producties, en als holding bij filmopnamen.

Centraal gelegen

Kasteel Sandenburg ligt midden in Nederland, op 20 minuten rijden van Utrecht en drie kwartier van Amsterdam. Parkeren is gratis, op eigen terrein. Kijk voor een routebeschrijving op Google Maps.


Historie

Sandenburg heeft roots in de Middeleeuwen. In de veertiende eeuw liet de Bisschop van Utrecht in het Langbroekerwetering gebied veel versterkte torens bouwen. Deze torens deden dienst als verdedigingswerken tegen zijn buurman, de Hertog van Gelre. Ook Sandenburg was ook zo’n versterkte toren. In de loop der eeuwen werd de wachttoren uitgebouwd, eerst tot woontoren en later tot kasteel.
In 1792 kocht G.C.C.J. Baron van Lynden Landgoed Sandenburg. Zo werd hij ‘heer van Sandenburg’, en de familienaam veranderde naar ‘Van Lynden van Sandenburg’. De familie Van Lynden van Sandenburg liet in 1864 de toren uitbouwen tot kasteel. Naar de vigerende mode in Engeland werd het kasteel in romantische, neogotische stijl opgetrokken. Het karakteristieke witte uiterlijk dateert dus pas uit deze tijd. Ook de Oranjerie, het Koetshuis en het Poortwachtershuis zijn in deze tijd gebouwd.

Meer informatie

Neem voor de filmlocatie wit Kasteel Sandenburg contact met ons op via info@oranjerie-sandenburg of 06-18486668. Bezoek voor inspiratie onze fotogalerij en videokanaal op Youtube.