Landgoed Sandenburg ligt op de grens van het Kromme Rijngebied en de Utrechtse Heuvelrug. Kenmerkend voor dit overgangsgebied tussen rivier en bos is het prachtige coulissen landschap, waar weilanden, bossen, houtwallen en singels elkaar afwisselen. Landgoed Sandenburg is zo’n 600 hectare groot, en is daarmee een van de grotere familielandgoederen in de streek.

Het landgoed is een BV gerangschikt onder de Natuurschoonwet. De aandelen van Landgoed Sandenburg zijn in handen van de familie en het naburige familielandgoed Den Treek. Het landgoed genereert inkomsten door het verpachten van (landbouw-)grond en de verhuur van huizen en boerderijen.

Het hart van Landgoed Sandenburg vormt de historische buitenplaats aan de Langbroekerwetering, met zijn witgepleisterde Kasteel, Oranjerie en Koetshuis.  De Oranjerie is in gebruik als trouwlocatie en locatie voor zakelijke ontvangsten. In het Koetshuis en de Oude Stal zijn kantoren gevestigd. Kasteel Sandenburg wordt door de familie bewoond.

Duurzaam landgoed beheer
Op Sandenburg werken vier fulltime medewerkers die zorgen voor het beheer van het landgoed: het onderhoud en de instandhouding van de bossen, wandelpaden, sloten en gebouwen. Dit gebeurt op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Zo worden de werkplaats, het koetshuis en verschillende bijgebouwen grotendeels van energie voorzien door middel van eigen zonnepanelen.

Natuur
Een derde van het landgoed bestaat uit bos, singels, lanen, houtwallen en natuurterrein. Het landgoed werkt actief aan de instandhouding van de natuur en stimulering van de biodiversiteit. Zo worden de akkerranden ingezaaid met wilde bloemen, om vogels, bijen, vlinders en hommels aan te trekken.