Landgoed Sandenburg ligt op de grens van het Kromme Rijngebied en de Utrechtse Heuvelrug. Kenmerkend voor dit overgangsgebied tussen rivier en bos is het prachtige coulissen landschap, waar weilanden, bossen, houtwallen en singels elkaar afwisselen.

Duurzaam beheer
Op Sandenburg werken vier fulltime medewerkers die zorgen voor het beheer van het landgoed: het onderhoud en de instandhouding van de bossen, wandelpaden, sloten en gebouwen. Dit gebeurt op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Zo worden de werkplaats, het koetshuis en verschillende bijgebouwen grotendeels van energie voorzien door middel van eigen zonnepanelen. Het landgoed werkt actief aan de instandhouding van de natuur en stimulering van de biodiversiteit. Zo worden de akkerranden ingezaaid met wilde bloemen, om vogels, bijen, vlinders en hommels aan te trekken.

Landgoed Sandenburg is 600 hectare groot, en is een BV gerangschikt onder de Natuurschoonwet. De aandelen van Landgoed Sandenburg zijn in handen van de familie en het naburige familielandgoed Den Treek. Het landgoed genereert inkomsten door het verpachten van (landbouw-)grond en de verhuur van huizen en boerderijen. Het hart van Landgoed Sandenburg vormt de historische buitenplaats aan de Langbroekerwetering, met zijn witgepleisterde Kasteel, Oranjerie en Koetshuis.  De Oranjerie is in gebruik als trouwlocatie en locatie voor zakelijke ontvangsten. In het Koetshuis en de Oude Stal zijn kantoren gevestigd. Kasteel Sandenburg wordt door de familie bewoond.

Regels voor wandelaars
Landgoed Sandenburg is particulier terrein. Waar wandelen is toegestaan staat dit aangegeven. Er is geen parkeerterrein voor wandelaars: als u wilt wandelen op Sandenburg kunt u het beste met de fiets komen en de fiets langs de weg parkeren.

Bezoekers van het landgoed dienen zich aan de volgende regels te houden:

  • Wandelen is alleen toegestaan op wegen en paden, waar staat aangegeven dat dit is toegestaan.
  • Vanwege de rust van die dieren op het landgoed is wandelen alleen toegestaan na zonsopkomst en voor zonsondergang.
  • Fietsen of mountainbiken op niet verharde wegen en paden is verboden.
  • Honden moeten overal zijn aangelijnd.
  • Laat geen afval achter.
  • Volg de aanwijzingen van de boswachter en het personeel op.
  • Het landgoed betreden met een metaaldetector is niet toegestaan.

Priveterrein
Waar de toegang verboden is staat dit duidelijk aangegeven met een bord ‘prive terrein’. Wij verzoeken u deze borden te respecteren en het priveterrein, waaronder de parkeerplaats en de omgeving rond het kasteel, niet te betreden. Vliegen met een drone boven het priveterrein is vanwege de privacy van omwonenden verboden. Bezoekers die zich niet aan deze regels houden riskeren een boete.

Let op als u door hoog gras of onder eikenbomen wandelt: er zijn teken en eikenprocessierupsen op het landgoed.