Trouwen op een familie landgoed

 Welkom op Landgoed Sandenburg

Trouwen op een landgoed? Welkom in de Oranjerie van Landgoed Sandenburg! Sandenburg is een eeuwenoud familielandgoed, verscholen in de natuur net buiten Utrecht. Kasteel Sandenburg, met zijn witgepleisterde muren, kantelen en torens, vormt een prachtig decor voor een romantisch huwelijk.

Sprookjesachtig huwelijk in de Oranjerie

Vroeger was de Oranjerie in gebruik als overwinterplaats voor onze palmbomen. Nu is de Oranjerie een officiële trouwlocatie van de gemeente Wijk bij Duurstede. De Oranjerie is een mooie, lichte ruimte van wel zeven meter hoog. Door de hoge ramen en prachtige lichtinval is de Oranjerie bijzonder geschikt voor bruidsfotografie. Ook buiten, voor het Kasteel en de Oranjerie, kan je prachtig foto’s maken. En bij aankomst natuurlijk, als jullie door het smeedijzeren toegangshek van Kasteel Sandenburg naar binnen rijden.

Overdekt buiten trouwen

Willen jullie buiten trouwen, maar wel overdekt? In de Oranjerie voel je je echt helemaal buiten. De Oranjerie heeft zeven grote deuren naar de tuin van Kasteel Sandenburg. In de lente en zomer zetten we de grote deuren open en is op de achtergrond een orkest van vogeltjes te horen. Misschien krijgen jullie wel bezoek van de pauwen of parelhoenders die vrij door de tuin lopen! De Oranjerie heeft een eigen tuin en zonnig terras, dat in de zomer overdekt is met een sfeervolle safaritent. En natuurlijk kunnen jullie bij ons ook buiten trouwen, op het gras onder de oude perenboom.

Kleinschalig en persoonlijk

Trouwen op een landgoed: kleinschalig en persoonlijk. Als familielandgoed vinden we het belangrijk dat jullie huwelijk in de Oranjerie persoonlijk isJe kan de zaal zelf aankleden, en kiezen uit twee trouwopstellingen. De receptie, lunch of het diner kunnen zowel in de Oranjerie als buiten plaatsvinden. Jullie bepalen zelf hoe jullie dag er uit ziet: de hele Oranjerie staat exclusief tot jullie beschikking. Kijk hier voor informatie over onze cateraars.

Bruidskamer in Kasteel Sandenburg

Trakteer jezelf op een romantische start van jullie huwelijksdag! Kasteel Sandenburg beschikt over een authentieke bruidskamer waar de bruid zich kan aankleden. Jullie zien elkaar voor het eerst als de deuren van het Kasteel opengaan en de bruid op het bordes verschijnt. De bruidskamer ligt aan de voorzijde van het Kasteel, met uitzicht op de Oranjerie.

Trouwen op een landgoed: sfeerimpressie 

Benieuwd naar onze locatie? Bekijk onze trouwvideo’s op Youtube of foto’s in de fotogalerij.

Zaalcapaciteit

De Oranjerie is geschikt voor een ceremonie, lunch of diner tot 88 personen, en een receptie tot 120 personen. Omdat de Oranjerie in een stiltegebied ligt is een dansfeest bij ons niet mogelijk. Er zijn verschillende sfeervolle feestlocaties binnen 5 tot 15 minuten rijden; we helpen jullie graag met het vinden van jullie feestlocatie.

Centraal gelegen landgoed

Landgoed Sandenburg ligt midden in Nederland, op 20 minuten rijden van Utrecht en drie kwartier van Amsterdam. Parkeren is gratis, op eigen terrein. Kijk voor een routebeschrijving op Google Maps.

Trouwbrochure en beschikbaarheid

Enthousiast? Vraag de trouwbrochure aan en maak een afspraak voor een bezichtiging. Momenteel hebben we nog beschikbaarheid voor najaar 2021 en ook mogelijkheden voor het jaar 2022. Bel ons via 06-18486668 of vul onderstaand formulier in.

    Naam *

    Emailadres *

    Telefoonnummer

    Eventuele opmerkingen